Dinsdag 26 juli - Amalfikust

26 juli 2016 - Sorrento, Italië

we vertrokken vroeg zodat we een beetje op tijd een camping zouden kunnen zoeken aan de Amalfikust. We namen de snelweg. Maar die liep door een aantal Natiionale parken dusk een prachtige route. Zelf nu maar weer eens gereden want vanaf Vieste heb ik niet meer achter het stuur gezeten. Dat bleek best peen uitdaging vooral toen we bij de Amalfikust aankwamen, pfff.. Met de camper kun je sowieso niet de route van Amalfi nemen en moet je via Sorrento rijden. Een paar flinke tunnels en eenmaal in dat gebied een aaneenschakeling van stadjes met scheurende scooters, toeterende auto's en hoele smalle wegen. Voor zover ik om me heen kon kijken wel prachtig. Een camping in piano de Sorrento gevonden en lekker een beetje bijgekomen. Mijn band van de fiets was lek dus we konden toch niet echt ergens naartoe voordat die gerepareerd was. Gelukkig een fietswinkel gevonden, voor de racefietsen hebben we van alles bij ons maar de gewone fietsen kunnne natuurlijk ook een lekke band krijgen.  Tegen einde van de middag zijn we naar Sorrento gefietst, hier is het meteen al een stuk drukker en heel toeristisch vergeleken met Puglia. Daar bij zo'n bureautje een boottocht voor donderdag geboekt naar Amalfi en Positano. Morgen gaan we het pad van de goden lopen. De stad lekker doorgelopen en rondgekeken bij al die winkeltjes, het is hier een groo limoncello paradijs. Ook als je door die stadjes fietst overal cirtoenboomgaarden ook midden in de stradjes, heel leuk. Terrasje gevonden met en prachtig uitzicht over de kust, deze kant heet golf van Napels, de andere kant is golf van amalfi.